2011. február 3., csütörtök

Fehérbab krémleves

Mostanában egyre jobban érdekelnek a bab- és lencsefélékből készült ételek. Biztos nem véletlen, mert ezek legtöbbje jó kis melengetős kaja, ami jól esik egy téli kirándulás után. Ez a leves Bereznay Tamás receptje, a következők szerint:

25 dkg száraz fehérbab
2 kis fej vöröshagyma
fél dl olaj
1 kiskanál római kömény
só, bors

A babot éjszakára be kell áztatni, vagy ennek alternatívájaként én kuktában készítettem, azzal fél óra alatt áztatás nélkül is megpuhult.
Az összes hozzávalót (hagymát karikára vágva) be kell tenni a lábos
ba, összekeverni és annyi vízzel felönteni, hogy épp ellepje. Puhára főzzük, és pépesítjük.
Ahogy a képen is látszik, fügével ettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Creative Commons Licenc
A bejegyzésekben szereplő valamennyi fotó szerzői jogi védelem alatt áll és a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.